41 - A patruzecisiuna saptamana de sarcina
Sarcina pe saptamani


Ati intrat in a 41-a saptamana de sarcina si daca nu aveti bagajele pregatite pentru maternitate, este cayul sa o faceti. Probabil ca sunteti foarte nerabdatoare sa deveniti mamica, acum dupa 40 de saptamani de asteptare. Copilul este mare acum si incearca sa iasa afara, asa ca puteti intra oricand in travaliu si de aceea trebuie sa fiti pregatita si de asemenea trebuie sa va hotarati daca vreti ca si partenerul de viata sa va insoteasca in sala de nasteri (asta daca este posibil la maternitatea unde ati ales sa nasteti).

Va trebui sa impachetati destul de multe lucruri, inclusiv cadouri pentru copil dar trebuie sa va continuati si exercitiile si alimentatia sanatoasa bazata pe fructe proaspete, legume si alimente fara grasime. De asemenea trebuie sa va odihniti pentru a avea energie la nastere si pentru a va pastra sanatoasa. Trebuie sa tineti minte ca veti avea un copil sanatos numai daca si dumneavoastra ramaneti sanatoasa
Schimbari cu corpul dumneavoastra in saptamana 41 de sarcina

Este posibil sa simtiti arsuri si impunsaturi in partea interioara a vaginului datorita pozitiei rasturnate a copilului. Pe parcursul celei de-a 41-a saptamani de sarcina corpul dumneavoastra va suferi inca schimbari. Veti simti miscarile si loviturile copilului, dar daca nu ati intrat inca in travaliu pana acum, este bine sa mergeti la medicul care va are sub supraveghere. De asemenea nu trebuie sa uitati sa consumati o cantitate adecvata de apa pentru a ramane hidratata.
La ce sa asteptati cand sunte-ti insarcinata in 41 de saptamani

Daca aveti scurgeri vaginale care miros suspect, desi aveti o sarcina normala, este bine sa va consultati medicul pentru ca poate fi vorba de probleme serioase. Chiar daca ati depasit 40 de saptamani de sarcina, nu va impacientati, nasterele au loc cel mai frecvent in intervalul 38-42 de saptamani, nu va ganditi sa recurgeti la cezariana, sau la inducerea nasterii artificiala, decat dupa 42 de saptamani incheiate. Iarasi trebuie retinut ca numai aproximativ 5% din copii se nasc la data la care ar fi trebuit sa se nasca, celelalte sarcini care sar de data normala a nasterii ajung in aceasta situatie pentru ca nu s-a calculat corect data nasterii .
Pe de alta parte daca data nasterii trece, se pot folosi metode de inducere artificiala a nasterii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog