39 - A treizecisinoua saptamana de sarcina
Sarcina pe saptamani


Puteti sa incepeti sa va pregatiti pentru a va intampina micutul nou nascut deoarece, de acum incolo, puteti intra in travaliu in orice moment. Deasemnea, este bine sa fiti atenta la eventualele semen ce prevestesc inceperea travaliului. Copilul a ajuns sa ocupe aproape tot spatiul disponibil si acum este pregatit pentru a se naste si a functiona in mediul exterior uterului. De altfel in a 39 a saptamana sarcina se consider a fi dusa la termen iar copilul se poate naste fara probleme. De altfel, datorita lipsei de spatiu, micutul nu se va putea misca liber si va vrea sa iasa afara. Este bine sa va relaxati pentru ca oricum in cateva zile sarcina se va termina si va veti tine puiul in brate.
Dezvoltarea copilului in saptamana 39 de sarcina

De acum starea de sanatate a copilului este buna, micutul fiind pregatit pentru lume. Plamanii sai se dezvolta inca si mai mult la fel ca intreg organismul sau de altfel. Este normal ca in aceasta perioada, micutul sa fie tinut sub supraveghere de medical care va are in grija. Iar dumneavoastra puteti sa tineti un jurnal al evolutiei copilului.

Dupa nastere este posibil sa vi se para ca micutul dumneavoastra arata cu totul altfel decat v-ati asteptat. Nu va faceti griji, este doar o stare temporara, iar dupa cateva zile trasaturile copilului vor incepe sa se schimbe odata ce organismul sau isi va fi reglat temperatura corporala.
Schimbari cu corpul dumneavoastra dupa 39 saptamani de sarcina

in a 39-a saptamana de sarcina veti simti un discomfort accentuat si va veti simti si mai neindemanatica de parca intreg centrul dumneavoastra de greutate a fost schimbat. Va va fi mai dificil sa va ridicati din pat sau sa va asezati pe un scaun. Totusi, nu uitati ca in curand totul se va termina. Deasemenea sanii va vor deveni mai grei si mai plini, devenind de asemenea si mai sensibili.

Nici noaptea nu va veti putea odihni prea bine si va trebui sa mergeti des la baie si in acelasi timp va trebui sa faceti fata si crampelor de picioare. De altfel, unele femei gravide prefer sa doarma in scaune balansoar decat in pat. Este posibil deasemenea ca fata si mainile sa vi se umfle, caz in care ar fi bine sa consultati un medic.

De acum este posibil sa experimentati false contractii. Daca insa ati intrat in travaliu, pe perioada acestor false contractii este posibil sa nu puteti sa vorbiti sau sa va miscati. Veti avea parte de dureri mari daca veti incerca sa va miscati iar contractiile se vor inmulti pe masura ce trece timpul.
Daca simtiti ca vi s-a rupt apa sau ca este pe cale sa se rupa, atunci este bine sa anuntati medical deoarece a sosit timpul ca micutul sa se nasca.
La ce sa va asteptati cand sunte-ti insarcinata in 39 de spatamani

Veti incepe sa va imaginati cui va semana copilul, cu dumneavoastra, cu matusa sau cu tatal sau cu oricine altcineva din familie. Deja nu mai este mult timp pana la nastere, deoarece deja saptamana a 38-a a trecut si totul va mai dura doar cateva zile. Desi nu mai este mult timp, totusi este posibil sa doriti sa monitorizati miscarile copilului. in alta ordine de idei, este posibil sa fi cumparat deja multe lucruri pentru viitorul nou-nascut si este timpul sa va hotarati daca va doriti ca partenerul de viata sa va fie alaturi la nastere sau vreti sa fiti singura. Ecografiile va pot spune, daca nu ati aflat deja, care vor fi atat dimensiunile cat si sexul copilului.

De asemenea trebuie sa fiti atenta la descresterile de activitate ale copilului si trebuie sa anuntati imediat medicul. Acelasi sfat fiind valabil si pentru cazurile in care vi se rupe apa, cu mentiunea ca nu trebuie sa intrati in panica deoarece pot trece ore intre ruperea apei si primele contracţii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog